Dentalni turizam

Dentalni turizam je grana zdravstvenog turizma koja već godinama egzistira na našim prostorima. Glavni cilj ove ponude je da po izuzetno prostupačnim cijenama obavite preglede i liječenja po najsuvremenijim metodama, spojite ugodno s korisnim i eventualno provedete odmor sa svojim najmilijim. Tako štedite, obiđete znamenitosti naših prostora i što je najbitnije od svega, većina zahvata se može riješiti u najviše dva dolaska.

Ušteda i do 60%

Cijene naših usluga su dosta niže nego na zapadu, ne zbog kvaliteta, nego zbog životnog standarda. Politika naše ordinacije je takva da su CIJENE ISTE ZA SVE PACIJENTE – BEZ OBZIRA ODAKLE SU.

Naša ponuda

Naša ponuda uključuje:

U blizini naše klinike, na samo nekoliko minuta hoda nudimo udobne apartmane

Kako do nas?

Autom

Zagreb je od Banje Luke udaljen oko 167 km. Ukoliko u Banju Luku dolazite iz Zagreba uključite se na autocesti A3 (Bregana-Lipovac) te vozite u smjeru istoka. Na 106. kilometru od Zagreba, u mjestu Okučani izađite sa autoceste i skrenite lijevo na putni pravac E661 vozite južno prema graničnom prijelazu Bosne i Hercegovine u Gradišci (11km). Od Gradiške nastavljate istim putnim pravcem (E661) prema jugu do Banje Luke (50km).

Za stanje na cestama te informacije o graničnim prijelazima posjetite slijedeće stranice:
HAK – stanje na cestama
HAK – Web kamere na graničnim prijelazima 
AMS RS – Web kamere na graničnim prijelazima 

Autobusom

Mrežom autobusnih linija pokrivena su sva veća mjesta u Bosni i Hercegovini. Pored velikog broja regionalnih linija sa Autobusne stanice Banja Luka moguće je direktno otputovati u još 10 zemalja Europske Unije.

Za raspored voznog reda te kupnju karata posjetite slijedeću stranicu:
Autobuska stanica Banja Luka

Šta posjetiti u Banjaluci?

Banjaluka je najveći grad u Republici Srpskoj sa mnoštvo prekrasnih turističkih sadržaja. Istraživanje Grada na Vrbasu ili Zelene ljepotice kako se Banjaluka još često naziva, najbolje je početi od onoga što joj daje dušu, a to je tvrđava Kastel.

Tvrđava Kastel

Očekujte povrat kroz vrijeme, jer tvrđava datira iz 16. vijeka kada je napravljena za potrebe odbrane od Austrije. Sa druge strane, postoje dokazi da je na ovom mjestu, još u 3. vijeku, postojalo rimsko utvđenje Kastrum.

Zahvata površinu od 48.000 kvadratnih metara, na kojima se nalazi devet bastiona, dvije kapi kule, kao i galerija, park. Ovo je mjesto gdje se održavaju različite kulturne, društvene i muzičke manifestacije. Neki od najpoznatijih festivala su Demofest i Ljetne noći, koji se održavaju na ljeto, u vrijeme kada je Banjaluka najživlja i puna energije.

Gospodska ulica

Istorijski izvori kažu da je prije 200 godina, na mjestu gdje se danas nalazi Gospodska ulica, bila obična baruština, poznata kao Muslina bara. Tada je trgovac Tomo Radlović, na ovom mjestu otvorio prodavnicu pod imenom „Albanija”. Želeći da privuče bogatiju klijentelu (gospodu) na zgradu je stavio natpis „Gospodska ulica”, koji se kao neslužbeni naziv među sugrađanima zadržao do danas.

Hram Hrista Spasitelja

Hram Hrista Spasitelja najveći je, a vjerovatno i najljepši hram u ovom gradu. Građen u periodu 1925-1929. godine.

Nažalost, već 12.04.1941, bombardiran je i razrušen, nakon čega u narednih više od 6 desetljeća nije obnovljen. Tek 2004. godine ovaj hram je obnovljen koristeći zlato iz Sibira za njegove kupole i crveno-žuti kamen travertin.

Banski dvor

Formiranjem Vrbaske banovine 1929. javila se potreba za osnivanjem kulturnog centra koji bi ujedno bio kulturno sjedište grada. Svečano otvaranje zdanja je održano 8. novembra 1932. Godine, dok je danas Banski dvor mjesto kulture u gradu, mjesto na kojem možete da pogledati dobar koncert i posjetiti kvalitetnu izložbu.

Džamija Ferhadija

Banjaluka je grad koji obiluje kulturnom raznolikošću. Ukoliko niste znali, Turci su vladali ovim krajevima oko 500 godina, te ostavili veliki uticaj na našu kulturu i jezik, kao i mnoge spomenike kulture. Jedna od kulturnih tekovina je i Ferhadija, najveća džamija u ovom gradu, a podigao ju je veliki Ferhad-paša Sokolović, 1579. godine

ferhat-pasina-dzamija-banjaluka
DAJAK-BANJALUKA

Dajak čamac

Dajak čamac spada među najveće znamenitosti ovoga grada. Koliki je njegov značaj, govori podatak da je dajak star koliko i sama Banjaluka i da je, u vrijeme dok u gradu još uvijek nisu postojali mostovi, služio kao jedino sredstvo za prelazak sa jedne strane Vrbasa na drugu, dok se danas koristi isključivo kao turistička atrakcija.

Narodno kazalište Republike Srpske

Ono po čemu je Narodno kazalište značajano za ovaj grad je inspirativni duh kulture i umjetnosti. Može se pohvaliti činjenicom da su u njemu do sada gostovali mnogi poznati glumci i redatelji, domaći i strani umjetnici, pjevači, scenografi i mnogi drugi uticajni ljudi iz cijele regije.

pozoriste
slapovi

Krupa na Vrbasu

Nalazi se oko 20 km od centra Banje Luke. Ova zelena oaza je jedna od omiljenih odredišta za piknike mještana i turista, te mjesto u kojem uz zvuke vode i miris divlje prirode, možete zaboraviti na sve svoje probleme i brige. Na ovom mjestu se nalaze slapovi, vodenica, kao i nevjerovatna crkva Svetog Ilije, izgrađena još u 13. stoljeću.

Banj brdo

Banj brdo, u narodu poznato kao Šehitluci, nalazi se na visini od 431 m i sa njega se pruža najbolji pogled na grad. Izletište je bogato šumom, stazama za šetnju i planinarenje, izvorima vode za piće, kao i uređenim mjestima za odmor i razonodu. Na Banj brdu se nalazi i memorijalni spomenik palim Krajišnicima, djelo poznatog jugoslovenskog kipara Antuna Augustinčića.

spomenik-na-banj-brdu