Dječja stomatologija

Posebnu pozornost posvećujemo našim malim pacijentima i važnosti očuvanja zdravlja mliječnih zuba, s ciljem prevencije oštećenja trajnih zuba. Briga o zdravlju i zaštiti dječjih zuba počinje već tijekom trudnoće. Buduće mame dobivaju našu punu pozornost i edukaciju, što utječe na pripremu roditelja za nicanje prvih zubića te pravilno održavanje oralne higijene i zdravlja djece.

Posjet stomatologu u ovim prvim godinama života važan je kako bi se na vrijeme uočili
problemi u oralnom zdravlju i tako osigurao zdrav rast trajnih zuba. Od velike je važnosti pravodobno savjetovati roditelje o važnoj ulozi preventivnih mjera kao što su važnost očuvanja zdravih mliječnih zubi, izbor četkice za zube, izbor paste i važnost pravilnog pranja zuba.

Preventivna stomatologija usko je povezana s dječjom stomatologijom upravo zbog prevencije bolesti mliječnih zuba koji su izuzetno važni za zdravlje cjelokupnog zubnog sustava. Važni su za pravilno žvakanje, a time i probavu djeteta, a čuvaju prostor za buduće trajne zube.

Uz liječenje mliječnih i trajnih zuba, dječja stomatologija uključuje i upoznavanje dentalne okoline, privikavanje na stomatološki rad te edukaciju o dentalnoj higijeni i zdravlju. Prvi posjet stomatologu, kao i održavanje higijene mliječnih zuba, preporuča se prije nego što se ukaže potreba za bilo kakvim tretmanom.

Ovakvim jednostavnim pregledom stomatolog će steći povjerenje djeteta i dati važne savjete za održavanje zuba.

Naručite se odmah!

Ukoliko imate bilo kakvih pitanja u vezi naših usluga pozovite nas odmah.

Radno vrijeme

Ponedeljak – Petak: 10:00 – 18:00h