Implantologija

U Stomatološko-estetskoj klinici dr Macura na raspolaganju Vam je usluga ugradnja bazalnih i klasičnih implantata.

Što je zubni implantat?

Zubni implantat je titanski nadomjestak od biokompatibilnog materijala, koji se kirurški ugrađuje u čeljusnu kost i služi kao nadomjestak za prirodne korijene, odnosno kao oslonac za protetski nadomjestak. Sastoji se od dijela unutar čeljusne kosti i dijela koji izlazi iz nje na koji se postavlja krunica, most ili mobilno-protetski nadomjestak čime se omogućuje sigurna i dugotrajna fiksacija. Zubni implantati mogu Vam vratiti izgubljeno samopouzdanje i osigurati pravilnu i kvalitetnu prehranu.

Bazalni implantati

Bazalni implantati, poznati i kao bikortikalni ili implantati usidreni u kortikalnu kost, vrsta su zubnih implantata koji se
razlikuju od klasičnih implantata u pogledu dizajna i postavljanja.

Za razliku od klasičnih dentalnih implantata, bazalni implantati se sidre u kortikalnu kost, koja je gušća i stabilnija od spužvaste kosti koja se obično koristi za klasične implantate.

Prednosti bazalnih implantata:

Važno je napomenuti da ugradnja bazalnih implantata zahtijeva veliko iskustvo i specijaliziranu obuku, a u pravilu ih postavljaju kirurzi.

Klasični implantati

Klasični implantati popularan su i učinkovit način nadomještanja zuba koji nedostaju.
Riječ je o metalnim vijcima koji se ugrađuju u čeljusnu kost i služe kao zamjena za korijen izgubljenog zuba.

Implantati su obično izrađeni od titana, koji je biokompatibilan materijal i dobro se integrira u kost.

Postupak ugradnje klasičnih implantata uključuje najprije kirurški ugradnju implantata u kost, nakon čega slijedi proces
cijeljenja i osiguravanje čvrstog usidrenja implantata u kost. Nakon toga se preko implantata postavlja protetski nastavak koji
može biti u obliku krunice, mosta ili fiksne proteze.

Važno je napomenuti da iako tradicionalni implantati mogu pružiti neke prednosti, možda neće biti pogodni za svakoga. Važno je
posavjetovati se s kvalificiranim stomatologom kako biste odredili najbolje tretmane za svoje specifične potrebe i situaciju.

Koja rješenja nudimo?

All-on-4 / All-on-6

Ako ste zbog zdravstvenih ili drugih razloga izgubili svoje prirodne zube, All-on-4 i All-on-6 idealno su rješenje za vas. Riječ je o metodama ugradnje 4 ili 6 titanskih implantata kojima ćete u potpunosti nadomjestiti zube u gornjoj, donjoj ili obje čeljusti.

Uz dobru oralnu higijenu i redovite stomatološke preglede, ovo bezbolno fiksno rješenje traje cijeli život. Njime ćete poboljšati strukturu cijelog lica, podići samopouzdanje i dobiti prekrasan novi osmijeh kakav zaslužujete.

Prema vašoj želji fiksni protetski dio izrađuje se u metalokeramici ili u cirkonij.

Toronto bridge

Tražite li jeftinije a kvalitetno rješenje, onda je Toronto bridge pravo rješenje za vas.

Na četiri implantata izrađujemo zubni most od akrilata ojačan metalnom konstrukcijom koja je nevidljiva izvana i nalazi se u sredini mosta. Riječ je o zubima napravljenih od akrilata u više prirodnih nijansi boja. Oni estetski zadovoljavaju visoke kriterije i funkcioniraju kao prirodni zubi.

Akrilatni most zacementiran je na implantatima te s toga ovo riješenje spada pod fiksnim potetskim radovima.

Kome preporučujemo All-on-4 / All-on-6 / Toronto bridge ?

Ovaj zahvat preporučujemo pacijentima koje muče problemi kao što su:

– Potpuna bezubost
– Iznimno loše stanje većine zuba, gdje je jedina opcija potpuno ih ukloniti
– Problemi sa zubnom protezom te navikavanjem na nju

U ovako ozbiljnim slučajevima, koji nisu samo estetske prirode, već utječu i na svakodnevne aktivnosti poput prehrane, nužno je posjetiti iskusnog oralnog specijalista koji će najprije analizirati cjelokupnu dentalnu situaciju, a potom napraviti detaljan plan liječenja i terapije.

Naručite se odmah!

Ukoliko imate bilo kakvih pitanja u vezi naših usluga pozovite nas odmah.

Radno vrijeme

Ponedeljak – Petak: 10:00 – 18:00h
Subota – Nedjelja: po dogovoru