Oralna kirurgija

Oralna kirurgija je grana dentalne medicine koja obuhvaća različite kirurške zahvate u usnoj šupljini. Iako je operacija neugodna, medicina i tehnologija su toliko napredovale da u Stomatološko-estetskoj klinici dr Macura, uz iskustvo i znanje naših stručnjaka, pacijentima omogućujemo bezbolne zahvate u najkraćem mogućem roku.

Uvijek ljubazno osoblje uvest će Vas u sve detalje odabranog zahvata, odgovoriti na sva Vaša pitanja i savjetovati Vas o zahvatima nakon zahvata.

Oralni kirurg prati svoje pacijente tijekom cijelog razdoblja liječenja i oporavka, daje posebne upute, lijekove i stručne savjete kako bi postoperativno razdoblje do ozdravljenja prošlo što brže i
bezbolnije.

Usluge koje pružamo:

Apikotomija

Kirurški zahvat kojim se uklanja patološki sadržaj (cista ili granulom) s vrha korijena zuba. Ovaj zahvat posljednji je pokušaj spašavanja zuba nakon što su iscrpljene sve druge metode konzervativnog liječenja.

Ekstrakcija

Vađenje umnjaka kao i drugih impaktiranih i poluimpaktiranih tj. ne izraslih i ukliještenih zuba kao i operativno vađenje slomljenih korijena. Također, obavljamo i kirurško otpuštanje nezrelih zuba te njihovo vađenje.

Frenulektomija

Uklanjanje abnormalno razvijenog frenuluma incizijom, ekscizijom ili transpozicijom tkiva u području frenuluma.

Izravnavanje grebena

Postupak kojim se rješavaju nepravilnosti grebena u gornjoj i donjoj čeljusti radi izrade boljih i udobnijih protetskih radova.

Augmentacija

Postupak povećanja alveolarnih grebena gornje i donje čeljusti pomoću umjetne kosti i plazme bogate faktorima rasta PRF-a.

Sinus lift

Podizanje dna sinusne šupljine i povećanje pomoću umjetne kosti i PRF-a.

Odstranjivanje tumora

Odstranjivanje benignih vrsta tumora u usnoj šupljini.

Rješavanje komplikacija

Rješavanje komplikacija u oralnoj kirurgiji do kojih može doći u općoj stomatološkoj praksi.

Posebnu pozornost posvećujemo radu s medicinski ugroženim pacijentima, tj. sa pacijentima koji boluju od kroničnih bolesti poput: angine pektoris, infarkta miokarda, moždanog udara, bolesti bubrega, pacijenata na kemodijalizi, bolesti jetre, pacijenata na anti koagulacijskoj terapiji i drugih bolesti.

Naručite se odmah!

Ukoliko imate bilo kakvih pitanja u vezi naših usluga pozovite nas odmah.

Radno vrijeme

Ponedeljak – Petak: 10:00 – 18:00h
Subota – Nedjelja: po dogovoru